My lidé si stavíme obytné domy a různé jiné budovy pochopitelně proto, že v nich chceme bydlet, pracovat nebo je využívat k nějakým jiným logickým účelům. A rozhodně je nestavíme proto, aby se nám tam zabydloval někdo jiný, někdo, s kým jsou jedině problémy.

Je jasné, že nikdo nechce mít doma nějaké squattery, kteří mu tam budou na obtíž. A nesejde na tom, jestli jsou tito lidmi jako my, ale nepříjemně vlezlými, nebo zda jde o jiné tvory ze zvířecí říše.

siluety hlodavců

Nemáme pochopitelně žádnou radost, když se nám domů nastěhují dejme tomu myši. A zrovna tak nemáme rádi ani krysy, potkany a další hlodavce množící se kolem popelnic, nesnášíme ale ani otravný hmyz. A není ani divu, že třeba proti zmíněným hlodavcům bojujeme, seč nám jenom naše síly stačí. A tyto nám obvykle nestačí.

Doma můžeme dejme tomu naklást pastičky. A můžeme tím hlodavce, kteří s námi hodlají sdílet stejné prostory, hubit. Ale je skutečností, že když už si tito našli cestu k nám domů, nezmizí. Některé sice chytíme, ale někteří přece jenom přežívají a opět se vesele množí. A v jejich stopách se k nám také vydávají další podobní tvorové. A stejně neúspěšní býváme my laikové i při používání nějakých těch dostupných jedů, s nimiž také slavíme v nejlepším případě jen dílčí úspěchy.

bílá myš

Takže se můžeme angažovat i my sami, ale vyřešení problému bych od toho neočekával. Byl by to spíš jen pomyslný boj s větrnými mlýny. Daleko lepší je využít nabídku profesionální deratizace Ústí nad Labem, což je pomoc od skutečných profesionálů, kteří si umí poradit s nežádoucími hlodavci daleko efektivněji. A k tomu nabízejí i desinsekci a dezinfekci, což je boj s menšími, hmyzími či dokonce mikroskopickými nepřáteli.

Kdo prostě umí, ten umí. A služby toho, kdo umí, se vyplácí využívat. Protože zmínění škůdci přenášejí nemoci, ničí nám majetek, zanechávají po sobě trus, množí se, obtěžují. A to si přece nenecháme líbit!